Tilaus- ja sopimusehdot

Voimassa 7.3.2023 alkaen
Lähettämällä verkkokauppatilauksen hyväksyt ja sitoudut noudattamaan näitä sopimusehtoja.

Yleiset ehdot
Macea Oy (y-tunnus 1104224-9) myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille Suomeen ja EU-alueelle. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin. Macea Oy pidättää oikeuden päivittää näitä sopimusehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan kulloinkin voimassaolevia sopimusehtoja.

Macea Oy ei takaa verkkokaupan keskeytyksetöntä tai virheetöntä toimintaa. Macea Oy ei vastaa verkkokaupan käyttöön liittyvistä vahingoista ja/tai kolmansille osapuolille aiheutuneista vahingoista, ellei lainsäädännössä muutoin määrätä. Macea Oy ei vastaa vahingosta joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä. Ylivoimaisena esteenä pidetään sellaista ennalta arvaamatonta olosuhteiden muutosta tai seikkaa joka on Macea Oy:n vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella. Macea Oy on velvoitettu ilmoittamaan asiakkaalle ylivoimaisesta esteestä viivytyksettä kun se on Macea Oy:n tietoon tullut.

Asiakas ja tietosuoja
Kauppasuhteessa noudatetaan soveltuvaa Suomen ja EU:n lainsäädäntöä kuluttajakaupan, markkinoinnin, mainonnan ja tietosuojan osalta. Macea Oy:n ja yritysasiakkaiden välisessä kauppasopimuksessa noudatetaan näitä sopimusehtoja sekä muilta osin Suomen kauppalakia.

Asiakas on tilausta tehdessään velvoitettu luovuttamaan täydelliset yhteystietonsa, joiden oikeellisuudesta hän on itse vastuussa. Yritysasiakkaan tulee tilauksen yhteydessä lisäksi ilmoittaa yrityksen nimi, Y-tunnus ja yhteyshenkilö.

Asiakkaiden tiedot on tallennettu Macea Oy:n asiakasrekisteriin palveluiden ja toiminnan hoitamista sekä asiakassuhteen ylläpitämistä varten. Macea Oy:llä sekä samaan konserniin kuuluvilla yhtiöillä on oikeus käsitellä ja luovuttaa rekisterissä olevia tietoja perusteltuja käyttötarkoituksia varten tietosuojalain (5.12.2018/1050) mukaisesti. Tietoja voidaan käyttää Macea Oy:n omiin markkinointitarkoituksiin, kuten uutiskirjeisiin ja tekstiviestimarkkinointiin. Asiakkaan tiedot poistetaan markkinointilistalta sitä pyydettäessä.

Asiakas on yksin vastuussa hänen käyttäjätunnuksellaan tehdyistä tilauksista. Asiakas on yksin vastuussa käyttäjätunnuksensa ja salasanansa salassapidosta.

Tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste on saatavilla Macea Oy:n toimipisteestä ja verkkokauppasivuilla. Asiakas voi kieltää tietojensa käytön ja luovuttamisen sekä tarkastaa itseään koskevat tiedot henkilökohtaisesti Macea Oy:n toimipisteessä tai kirjallisesti niin että kysyjän henkilöllisyys voidaan luotettavasti todentaa.

Tilaaminen
Tilaajana ja maksajana voi toimia vain yli 18-vuotias. Alle 18-vuotiaan tilaukset tulee tehdä huoltajan nimellä ja suostumuksella.

Maceakauppa.fi verkkokaupasta voi tilata suomalaisiin osoitteisiin, poisluettuna Ahvenanmaa. Tilaus Ahvenanmaalle onnistuu, mutta emme hyvitä tilauksen arvonlisäveroa.

Kun asiakas lähettää verkkokauppaan tilauksen, se on aina sitova. Kun tilaus on maksettu, ei tilaukseen voi enää tehdä muutoksia tai peruuttaa tilausta. Näissä tapauksissa asiakkaan tulee olla välittömästi yhteydessä Maceakaupan asiakaspalveluun.

Kuluttaja-asiakkaiden kuluttajasuojalain mukainen peruuttamisoikeus on 14 päivää. Vaihto- ja palautusoikeus koskee vain myyntikuntoisia tuotteita. Tuotteessa ja alkuperäisessä myyntipakkauksessa ei saa olla vaurioita ja molempien tulee olla siistejä ja myyntikuntoisia.

Maceakaupassa on mahdollista maksaa kaikilla yleisimmillä verkkopankeilla sekä pankki- ja luottokorteilla. Lisäksi käytössä on MobilePay ja kattavat laskupalvelut.

Macea Oy pidättää oikeuden laskuttaa asiakkaalta toistuvista peruutuksista aiheutuneet kulut. Macea Oy pidättää oikeuden peruuttaa ilman erillistä ilmoitusta tilauksen ja palauttaa tilatut tuotteet takaisin verkkokauppaan laskun ollessa maksamatta 14 päivää laskun eräpäivän jälkeen.

Hinnat
Tuotteiden hinnat sisältävät voimassaolevan arvonlisäveron, mutta eivät kuljetuskustannuksia. Tilauksen toimituskulut on nähtävissä verkkokaupan kassalla.
Macea Oy pidättää oikeuden perua tilauksen, jos kyseessä on olennainen ja selvä hintavirhe ts. tuotteen hinta poikkeaa merkittävästi tuotteen tavanomaisesta hintatasosta tai kyseessä on inhimillinen kirjoitusvirhe. Myymälähinnat ja verkkokauppahinnat voivat erota toisistaan ja tämä on normaalikäytäntö.

Maksupalveluntarjoajat

  • Paytrail Oyj toimii yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrai Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Maksuun liittyvissä asioissa asiakakkaan on oltava yhteydessä suoraan Paytrailin asiakaspalveluun.
  • Klarna Oy Ab on yksi Euroopan suurimmista pankeista ja se tarjoaa turvallisen ja joustavan tavan maksaa verkkokauppaostoksia. Kun asiakas tilaa verkkokaupasta Klarnan maksutavalla, sopimus on asiakkaan ja Klarnan välinen. Klarnan maksutavan käyttämisestä lisäämme tilaukseen maksutapakulun. Maksuun liittyvissä asioissa on oltava suoraan yhteydessä Klarnan asiakaspalveluun.

Tilausvahvistus
Lähetämme tilauksesta heti tilauksen jälkeen tilausvahvistuksen sähköpostilla asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen, josta asiakas voi tarkastaa tilauksen tiedot. Jos tiedoissa on huomautettavaa, asiakkaan tulee ottaa yhteyttä heti Maceakaupan asiakaspalveluun, että virheet saadaan korjattua. Jos tilausvahvistusta ei saavu, tarkistathan roskapostikansion.

Toimitus
Pääsääntöisesti tuotteet toimitetaan suoraan Hollolan varastoltamme. Jos tuote on tilapäisesti loppunut, se voidaan joskus jälkitoimittaa ja tällöin jälkitoimitus on mainittu erikseen tuotteen tiedoissa. Toimitusaika on yleensä 2-4 arkipäivää. Joitain tuotteita voi tilata ennakkoon, jolloin tuotteet lähetetään asiakkaalle heti, kun ne saadaan varastoon.

Toimitamme tilaukset postipakettina, Postin rahtina tai Matkahuollon kautta riippuen asiakkaan valinnasta ja tilauksen koosta. Tilaus toimitetaan asiakkaan valitsemaan noutopisteeseen. Macea Oy pidättää oikeuden muuttaa toimitustapaa, jos tilausta ei jostain syystä pystytä toimittamaan asiakkaan valitsemalla toimitustavalla. Toimituskulut määräytyvät toimitustavan mukaan ja ovat nähtävissä verkkokaupan kassalla. Alle 20 € tilauksista peritään pientoimituslisä. Kotiinkuljetus on erikseen valittavissa. Kotiin kuljetettaessa kuljetusyhtiö yrittää yleensä ottaa yhteyttä asiakkaaseen puhelimitse ennen toimitusta. Mikäli asiakkaaseen ei saada yhteyttä tai tuotteita ei saada toimitettua, jäävät tuotteet kuljetusyhtiön varastolle, jonka jälkeen palautuvat takaisin lähettäjälle. Mikäli asiakas kieltäytyy vastaanottamasta tuotetta tai jättää tuotteen noutamatta, tuote palautuu varastollemme. Tätä ei pidetä ehtojen mukaisena palautuksena ja pidätämme oikeuden periä palautumisesta ja mahdollisesta uudelleen lähettämisestä aiheutuvat kulut asiakkaalta.

Jos tilaus ei ole saapunut perille viikon sisällä tilaamisesta, pyydämme asiakasta ottamaan yhteyttä Maceakaupan asiakaspalveluun. Mikäli paketti on vaurioitunut kuljetuksessa ja mikäli myös tilatut tuotteet ovat vaurioituneet, tulee asiakkaan tehdä vahinkoilmoitus kirjallisesti kuljetusasiakirjaan noutaessa pakettia Postilta/Matkahuollolta, ja sen jälkeen ilmoittaa Maceakaupan asiakaspalveluun. Jos kuljetusasiakirjoista ei löydy merkintää toimitushetkellä havaittavista virheistä, vastuu näistä jää asiakkaalle.

Nouto
Tuotteet on mahdollista myös noutaa varastoltamme Hollolasta. Jos haluat noutaa tuotteen itse, valitse ostoskorissa toimitustavaksi “Nouto Hollolasta”. Tilaus on noudettavissa varastoltamme silloin, kun sähköposti noudettavissa olevasta tilauksesta saapuu. Jos sähköpostia ei kahden arkipäivän sisällä tule, pyydämme ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Noutovarastomme on auki arkisin 9 – 16 ja lauantaisin 9 – 14. Noutovarasto sijaitsee Hollolan myymälän yhteydessä, osoitteessa Nuuttilantie 32, Hollola.

Kampanjakoodit
Kampanjakoodeissa noudatetaan kampanjakohtaisia ehtoja kuten voimassaoloaika, tuoteryhmät, tuotteet. Ehdot on mainittu erikseen kampanjoiden yhteydessä.

Oikeus tilauksen muutokseen
Macea Oy pidättää oikeuden tilauksen muutokseen esimerkiksi tapauksessa, että jotakin tilattua tuotetta ei ole saatavilla  varaston saldovirheen takia tai toimittajalla on toimitusvaikeuksia tai muun syyn takia. Maceakaupan asiakaspalvelija on asiakkaaseen yhteydessä. Tarvittaessa Macea Oy:llä on oikeus perua kauppa. Macea Oy pidättää oikeuden rajoittaa tuotteiden myyntiä poikkeuksellisen suurissa erissä. Verkkokaupassa ei myydä tuotteita jälleenmyytäviksi. Näissä tilanteissa asiakkaan tulee ottaa yhteyttä Macea Oy tukkumyyntiin.

Noutamatta jääneet paketit
Matkahuollon / Postin kautta toimitetut lähetykset:
13.6.2014 voimaan tulleen verkkokauppalain mukaan pätevä peruuttamistapa ei ole tilatun lähetyksen noutamatta jättäminen noutopisteestä. Perimme noutamatta jätetyistä lähetyksistä aiheutuvat kohtuulliset kulut asiakkaalta. Tämä pitää sisällään sekä pakkauskulut että lähetys- ja palautusrahdin.
Kun noutamatta jäänyt palautuu takaisin varastollemme, asiakaspalvelumme on yhteydessä asiakkaaseen sähköpostitse sopiakseen tilauksen uudelleen lähetyksestä tai tilauksen perumisesta. Odotamme asiakkaan vastausta 14 vrk  sähköposti-ilmoituksesta lukien, jonka jälkeen tuote/tuotteet palautuvat myyntiin. Palautuneesta paketista pidätetään toimituskulut ja lisäksi käsittelykulut 5,95 €, loppuosa tilauksen summasta palautuu asiakkaalle.

Toimitustapana Nouto Hollola:
Tilaukset on noudettava varastoltamme 14 vrk sisällä tilauspäivämäärästä. Jos tilausta ei noudeta tämän ajan puitteissa, asiakaspalvelumme on yhteydessä asiakkaaseen sähköpostitse. Odotamme asiakkaan vastausta 14 vrk  sähköposti-ilmoituksesta lukien, jonka jälkeen tuote/tuotteet palautuvat myyntiin. Asiakkaalle palautettavasta tilauksen summasta vähennetään käsittelykulut 5,95 €.

Takuu ja myyjän virhevastuu
Kaikilla tuotteilla on vähintään Kuluttajasuojalain mukainen kuuden kuukauden takuu. Tuotteiden takuuaika vaihtelee tuotemerkeittäin. Takuuseen sovelletaan tuotteen valmistajan / maahantuojan takuuehtoja. Macea Oy pidättää oikeuden ohjata asiakas (yritys / kuluttaja) asioimaan suoraan valmistajan ja/tai maahantuojan valtuuttaman huoltoliikkeen kanssa. Tilauksen mukana tullut tilausvahvistus tai ostokuitti toimii takuutodistuksena. Takuuaika alkaa kuitissa tai laskussa olevasta päiväyksestä. Mahdollinen tuotteet takuuvaihto tai korjaaminen ei pidennä takuuaikaa.

Jos tuotteen rikkoutuminen tai virheellisyys on johtunut tapaturmasta, vääränlaisesta käsittelystä tai muusta asiakkaan vastuulla olevasta seikasta, ei takuu ole voimassa. Mikäli ilmoitettua virhettä ei havaita tuotteessa lainkaan tai virhe on muu kuin takuun piiriin kuuluva, voidaan huollon kustannukset periä asiakkaalta kokonaisuudessaan. Macea Oy ei ole vastuussa asiakkaan toimista aiheutuneista vahingoista. Takuu kattaa pääsääntöisesti ainoastaan tuotteen valmistus- ja materiaalivirheet. Akuilla on pääsääntöisesti lyhyempi takuuaika kuin tuotteella. Takuukorjaus tehdään aina valmistajan tai maahantuojan takuuehtojen mukaisesti. Huoltoaika riippuu valmistajan tai maahantuojan käyttämän huollon aikatauluista.

Takuuasioissa tulee ottaa aina ensin yhteyttä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@maceakauppa.fi.

Reklamaatiot
Käsittelemme reklamaatiot vain kirjallisesti. Reklamaatio tulee tehdä reklamaatiolomakkeen kautta osoitteessa: macea.fi/reklamaatio
Katso tarkemmat ohjeet: https://www.maceakauppa.fi/palautukset-ja-reklamaatiot/

Tuotteen ja maksun palautus
Kuluttaja-asiakkaalla on Kuluttajasuojalain 6.luvun 14§ mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee ainoastaan alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Pakkauksen saa avata ja tuotetta tutkia vain jos se on tuotteeseen tutustumisen kannalta välttämätöntä mutta tuotetta ei saa käyttää. Esimerkiksi sähköosien sovittaminen paikoilleen katkaisee palautusoikeuden. Tuote ja kaikki sen mukana toimitettu, mukaan lukien käyttöohjeet, on palautettava asianmukaisesti pakattuna alkuperäispakkauksessaan.

Kun haluat palauttaa tuotteen, katso tarkemmat ohjeet ja ilmoita aina palautuksesta lomakkeella osoitteessa: macea.fi/asiakaspalautus
Postiennakolla tai Matkahuollon jälkivaatimuksella lähetettyjä palautuksia ei lunasteta. Emme vastaa ohjeiden vastaisessa palautusmenettelyssä aiheutuneista kustannuksista tai tavaran katoamisesta. Emme nouda ilman palautuskoodia lähetettyjä palautuksia Postista / Matkahuollosta. Macea Oy ei vastaa kolmannelle osapuolelle maksettuja kuluja (esim. asennustyöt).

Jos palautuksessa on noudatettu Macea Oy:n asiakaspalvelun antamia ohjeita ja tuotteet on hyväksyttävässä kunnossa, palautamme tuotteista maksetun kauppahinnan asiakkaalle. Maksun palautus suoritetaan pääsääntöisesti samalla maksutavalla kuin tilaus oli alunperin maksettu. Jos toimitustapana on Postipaketti tai Matkahuolto Lähellä -paketti, palauttaminen on ilmaista. Perille toimituksena tai rahtina toimitetuista tilauksista pidätämme hyvitettävästä summasta kuljetuskulut.

Mikäli asiakas on tilauksen yhteydessä antanut yrityksen nimen, katsotaan että tilaus tulee yritykselle ja tällöin kuluttajansuojalain mukainen peruuttamisoikeus ei ole voimassa. Katso tarkemmat palautusohjeet ja ehdot: https://www.maceakauppa.fi/palautukset-ja-reklamaatiot/

Immateriaalioikeudet
Verkkokaupan sisältö mukaan lukien: kuvat, tekstit, tuotetiedot, tavaramerkit, videot, logot ja taulukot ovat Macea Oy:n ja/tai sen yhteistyökumppaneiden tekijänoikeuksien sekä muiden aineettomien oikeuksien suojaamaa omaisuutta joiden luvaton käyttö tai kopiointi on kielletty. Aineettomien oikeuksien väärinkäytöksiin ja erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia.

Muut ehdot
Näihin sopimusehtoihin ja sopimusta koskeviin erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia. Erimielisyydet pyritään ratkaisemaan neuvotteluteitse. Mikäli neuvottelut eivät tuota ratkaisua, erimielisyydet ratkaisee käräjäoikeus.

Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn, tulee kuluttajan olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Lisäehdot, yritysasiakkaat
Macea Oy ei vastaa tuotteen ja/tai palvelun aiheuttamasta välittömästä tai välillisestä menetyksestä, vahingosta tai tulonmenetyksestä asiakkaalle tai kolmannelle osapuolelle. Macea Oy:n korvausvastuu rajoittuu vain näiden sopimusehtojen sisältöön. Tuotevirhevastuu rajoittuu mahdollisen kauppahinnan palauttamiseen huomioiden lain mukaisesti käyttöön otetun tuotteen arvonalennuksen.

Macea Oy ei ole velvollinen korvaamaan ylivoimaisen esteen takia asiakkaalle tai kolmannelle osapuolelle aiheutuvaa vahinkoa tai kustannuksia, vaan on oikeutettu purkamaan kauppasopimuksen. Yrityskäyttöön hankitun tuotteen takuuaika määräytyy valmistajan ja/tai maahantuojan takuuehtojen mukaisesti ja takuuajan päättyminen päättää Macea Oy:n vastuun. Tuotteen avaaminen tuotteen muokkaamiseksi tahi valtuuttamattoman korjaajan korjaamiseksi päättää takuun ja Macea Oy:n vastuun, ellei valmistaja ja/tai maahantuoja ole toisin ilmoittanut.

Jättäessään kirjallisen tilauksen ja/tai tarjouspyynnön asiakas hyväksyy nämä Macea Oy:n verkkokaupan sopimusehdot. Macea Oy:n sopimusehtoja noudatetaan myös, vaikka asiakkaalla on käytössään asiakkaan hintasopimusehto.

Shopping Cart
Scroll to Top